Великденски рецепти за козунаци

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да направим вкусен козунак със сметана
169168

Как да направим вкусен козунак със сметана

Продукти:
1 и 1/2 ч. разтопено масло
2 ч. ч. сметана
6 жълтъка
40 г мая
3/4 ч. ч. ситна захар
1 лъжичка сол
около 2 ч. ч. брашно (за твърдо тесто)
100 г бадеми (може и 100 г стафиди)
1 жълтък, за намазване
захар за поръсване

Приготвяне:
Към маслото прибавяме сметаната, жълтъците, маята, захарта и солта. Сместа се разбива много добре и прибавяме брашното. Месим докато се получи твърдо тесто. Когато бухне тестото го омесваме със стафидите и смлените бадеми. Слагаме тестото на масата и го оформяме като продълговат хляб. Разточваме едната половина от тестото като почваме от средата и я прегъваме към неразточената част, след което прехвърляме неразточената част върху разточената. Слагаме козунака във форма за козунак, или тава, намазана с мазнина и го оставяме отново да бухне, след което оформяме краищата му с намокрен нож, намазваме козунака със жълтък и го поръсваме пожелание със захар. Изпичаме го до готовност. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft