Как да направим вкусен козунак със сметана
	Продукти:
	1 и 1/2 ч. разтопено масло
	2 ч. ч. сметана
	6 жълтъка
	40 г мая
	3/4 ч. ч. ситна захар
	1 лъжичка сол
	около 2 ч. ч. брашно (за твърдо тесто)
	100 г бадеми (може и 100 г стафиди)
	1 жълтък, за намазване
	захар за поръсване
	Приготвяне:
	Към маслото прибавяме сметаната, жълтъците, маята, захарта и солта. Сместа се разбива много добре и прибавяме брашното. Месим докато се получи твърдо тесто. Когато бухне тестото го омесваме със стафидите и смлените бадеми. Слагаме тестото на масата и го оформяме като продълговат хляб. Разточваме едната половина от тестото като почваме от средата и я прегъваме към неразточената част, след което прехвърляме неразточената част върху разточената. Слагаме козунака във форма за козунак, или тава, намазана с мазнина и го оставяме отново да бухне, след което оформяме краищата му с намокрен нож, намазваме козунака със жълтък и го поръсваме пожелание със захар. Изпичаме го до готовност. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







