Рецепта за Великденски козунаци
	Продукти:
	18 яйца
	900 г захар
	3 кг брашно
	600 г мазнина (олио, мас, масло)
	1 литър прясно мляко
	1 лимон
	80 г мая за хляб
	Приготвяне:
	Най важно е да се знае, че козунакът трябва да се прави в затоплено помещение.
	Първо маята се разтваря в 200 г прясно мляко с 2 суп. лъжици захар и малко брашно. Прави се рядка каша и се оставя да втаса.. След като се надуе леко, се сипва още малко брашно, разбърква се и пак се оставя да втаса.
	Пресява се брашното 3 пъти и в него се сипват разбитите яйца, захарта, останалото мляко, настърганият лимон и разтворената мая.
	Измесва се тестото около 20 мин и след това още 30 мин., като ръцете постоянно се потапят в затоплена мазнина. Готовото тесто се оставя да втаса 2-3 часа.
	Последният етап е да се намажат затоплени съдове с мазнина и да се поръсят с брашно. Козунаците се изплитат и се поставят в съда, като отново се оставят да втасат. Когато са готови за печене, се намазват с разбито яйце и олио и се пекат.
	Това е, стават много вкусни, но внимавайте с калориите. 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







