Великденски рецепти за козунаци

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепта за Великденски козунаци
169236

Рецепта за Великденски козунаци

Продукти:
18 яйца
900 г захар
3 кг брашно
600 г мазнина (олио, мас, масло)
1 литър прясно мляко
1 лимон
80 г мая за хляб

Приготвяне:
Най важно е да се знае, че козунакът трябва да се прави в затоплено помещение.
Първо маята се разтваря в 200 г прясно мляко с 2 суп. лъжици захар и малко брашно. Прави се рядка каша и се оставя да втаса.. След като се надуе леко, се сипва още малко брашно, разбърква се и пак се оставя да втаса.
Пресява се брашното 3 пъти и в него се сипват разбитите яйца, захарта, останалото мляко, настърганият лимон и разтворената мая.
Измесва се тестото около 20 мин и след това още 30 мин., като ръцете постоянно се потапят в затоплена мазнина. Готовото тесто се оставя да втаса 2-3 часа.
Последният етап е да се намажат затоплени съдове с мазнина и да се поръсят с брашно. Козунаците се изплитат и се поставят в съда, като отново се оставят да втасат. Когато са готови за печене, се намазват с разбито яйце и олио и се пекат.
Това е, стават много вкусни, но внимавайте с калориите. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft