Великденски рецепти за козунаци

вход през zajenata.bg
169252
Домашен козунак

Домашен козунак

Продукти за козуначеното тесто:
14 яйца
1/2 литър прясно мляко
1/2 кг захар
3-4 супени лъжици олио
1 лимон настъргана кора сока му
портокалови корички (по желание)
мая – 2 кубчета
мас
1- 1.5 кг брашно до средно меко тесто (на око)
Това са продуктите за цяла доза – аз обикновено правя половин доза .

Приготвяне:
Маята с половината мляко, 2 яйца,2 лъжици захар и малко брашно се забърква до рядка каша и се оставя да втаса на топло. Разбиват се останалите яйца, захарта, млякото, олиото и настърганата лимонова кора, лимоновият сок и порт. корички, накрая се прибавя втасалата мая. Меси се със затоплено брашно, докато стане на мехури, след това се размесва със стопена мас по 1-2 лъжици се слага, докато се поеме от тестото . Отново втасва, ново омесване с мас и се прави на козунаци на плитки и се оставя да втаса в тавата за печене. Като се надигне, се маже с жълтък, ръси се със захар и се украсява с орехи и друго по желание. Пече се на умерена фурна.
Това е самият козунак. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft