Всеки трябва да знае това! Разкриха истинския причинител на рак

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Всеки трябва да знае това! Разкриха истинския причинител на рак
168767
Източник: rasper-bg.com
Всеки трябва да знае това! Разкриха истинския причинител на рак

Хроничният дефицит на В17 води до нарушена обмяна на веществата и нарушено деление на клетките. Т.е.

този витамин е необходимо да се употребява и за профилактика, и лечение на онкоболести. Всеки ден в тялото ни се образуват много ракови клетки; спасява ни само добрата устойчивост. За целта е необходимо правилно хранене и витамин В17 , който помага да се възстанови балансът и да се задейства механизмът на възстановяването.

През 50-70-те години на миналия век в медицинската общност се разгаря дискусия по отношение на новия вид лечение на рака, описан в нашумялата книга на д-р Ърнест Кребс „Свят без рак”.

През 1952 г. д-р Ърнест Кребс-Младши, биохимик от Сан Франциско, извлякъл от кайсиеви ядки очистената форма на витамин В17. След съвещания с доктор Дин Бърк (от Националния онкологичен институт в САЩ) този препарат получил името лаетрил, което е образувано от пълното име на откритото химическо съединение „лавоманделонитрил”. Лаетрилът в сравнение с амигдалина съдържал по-висока концентрация на В17 и по-лесна разтворимост; д-р Кребс заявил, че неговият противораков ефект е много по-силен отколкото смятали преди това.

Според д-р Кребс на човек му трябват дневно 100 мг витамин В17, които са еквивалент на приблизително седем кайсиеви ядки, което гарантира живот без рак.

През 70-те години алтернативното лечение на рака с витамин В17 било много популярно; един доктор заявил, че е излекувал 30 хиляди болни и получил забележителни резултати. Учените обяснили това явление по два начина. Първо, раковите клетки изсмукват цианида от лаетрила, отравят се и загиват. Второ, ракът възниква заради недостиг на витамин В17 в организма; следователно, ако се попълни, болестта изчезва. Администрацията по хранителни продукти и лекарства в САЩ обаче отхвърля витамин В17. Тя провела клинични изпитания под егидата на Националния раков институт, но заявява, че няма доказателства за ефективността на това вещество в борбата с рака. В Щатите лаетрилът бил забранен заради невярното твърдение, че съдържа цианид, който може да бъде отровен за човека.

Още преди 35 години ядките на кайсиите били обявени за лекарство за борба с много известни видове рак. Учените заявили, че ако те влизат в ежедневата диета на човека, раковите клетки никога няма да се развият в организма.

Транснационалните фармацевтични компании и медицинската общност в САЩ принудили FDA (Управлението за контрол на продуктите и лекарствата) да обяви за незаконна продажбата на „сурови” кайсиеви костилки, както и витамин В17 като лекарство с антиканцерогенен ефект.

Оказва се, че твърдата кайсиева костилка, тази плътна обвивка защитава едно от най-забележителните хранителни и лечебни вещества на земята.

Д-р Ърнест Т. Кребс разработил теорията, че ракът, подобно на скорбута, не се предизвиква от някаква тайнствена бактерия, вирус или токсин, а е болест на витаминния дефицит, предизвикан от недостига на съществени компоненти в храненето на съвременния човек. Той идентифицирал този компонент като част нитролозидите, които се срещат в изобилие в природата – в повече от 1200 растения. В големи количества се съдържа в семената на растенията от семейство Prunus Rosacea (бадем, кайсия, вишна, слива и пр.), царевицата, соргото, просото, тапиоката, лененото семе, ябълковите семки и много други хранителни продукти, които липсват в храненето на днешния човек.

Преди няколко века хората, включително и нашите прадеди, употребявали богатия на витамин В17 просен хляб, но сега ядем бял хляб, който не го съдържа.

Независими изследвания показали, че племето хунза в Хималаите никога не боледувало от рак, докато диетата му била богата на просо и кайсии. Но щом то се сблъскало със западната диета, хората започнали да боледуват от рак.

Как преди много години хората победили скорбута – дефицита от витамин С, а днес са безсилни срещу рака?

Отговорът е лесен – западните правителства са под натиска на фармацевтичните транснационални компании, Управлението за контрол на продуктите и лекарствата, Американската медицинска асоциация. Те се обединиха и проведоха мощна кампания срещу витамин В17, оправдавайки се с цианида, който съдържа (сол на синилната киселина). В12 също съдържа доста цианид, но никой не го е забранявал. Лаетрилът на д-р Кребс бил получен от кайсиеви костилки и след това синтезиран във формата на кристал.

През юни 2004 г. в САЩ Джейсън Вале получил пет години и три месеца затвор, защото рекламирал и продавал противораково лекарство на основата на лаетрила, получен от кайсиеви костилки, което било забранено през 2000 г.

Но на основата на проучвания и изследвания за свойствата на витамин В17, потвърдени в документи, била издадена книгата „Свят без рак” на Едуард Грифин и д-р Кребс. Двамата лекари твърдят, че ежедневната употреба на 7-10 костилки от кайсиии предпазва организма от коварното заболяване. Ако раковото заболяване се е появило, с употребата на витамин В17 намаляват размерите на туморите, не се образуват метастази и дори безнадеждно болни побеждават рака. В експерименти под микроскоп се вижда, че след вкарването на витамин В17 в организма раковите клетки се разрушават и загиват.

Навремето, когато медиците откриха витамините В3, В12 и С, които доказаха ефективността им против, пелагра (кожно заболяване), анемия и скорбут, над тях се надсмяха, обявиха ги извън закона, обвиниха ги в шарлатанство. След десетелетя техните открития влязоха в учебниците и новите витамини успешно започнаха да се прилагат в практиката. Вероятно днес наблюдаваме същата картина с отричането на В17 като ефективно средство в борбата с рака.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft