Грахово суфле
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            4988
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	500 г грах от консерва
	500 мл прясно мляко
	4 бр. яйца
	100 г кашкавал
	50 г масло
	2 с.л. брашно
	1 ч.л. сол
	1/2 ч.л. черен пипер
Брашното се запържва в 30 г масло до златисто. Изсипва се студеното прясно мляко и се бърка докато заври. Сваля се от котлона и се прибавят разбитите яйца и солта. С останалото масло се намазват формички за суфле (или тавичка) и в тях се изсипва отцеденият грах. Залива се с брашнения сос, поръсва се с черния пипер и настъргания кашкавал. Пече се в загрята фурна до златисто.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








