Рецепти с картофи с гъби

вход през zajenata.bg
366872
Гретен с картофи и гъби

Гретен с картофи и гъби

750гр гъби – най-добре различни диворастящи видове, но при липса на такива може да ползвате култивирани печурки, които да овкусите с 3-4 парченца сушени манатарки
300гр варени картофи
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
100мл бяло вино
1 голям домат
розмарин, сол, черен пипер
2-3 филии стар хляб
Зехтин
Приготвяне:

1. Гъбите се почистват, нарязват се на едро и се задушават в зехтин, заедно с чесъна, лука и розмарина. Най- накрая се сипва виното и се оставят да къкрят още 5-10 минути.

2. В тавичка се нарязват картофите, разбъркват се със задушените гъби и нарязания на кубчета домат. Овкусяват се със сол и черен пипер.

3. Филиите стар хляб се нарязват на кубчета, овалват се в зехтин и се разпределят върху ястието.

4. Най-отгоре се полива с още малко зехтин, слага се стръкче розмарин и ястието се запича за 15 минути на 200 градуса
 

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft