Рецепти за ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
246482

Гювеч в пръстен съд

картофи - 1 кг

домати - 3 броя или 1 консерва
лук - 4 глави
чушки - 2 зелени пиперки
моркови - 2 броя, по - големи
зелен фасул - 250 г
грах - 150 г
бамя - 200 г
люти чушки - 1 брой
чорбаджийски чушки - 4 - 5 броя
олио - 5 с.л.
сол
магданоз - 1 връзка накълцан

Измийте и почистете всички зеленчуци, а доматите обелете и настържете. Наситнете лютата чушка. Останалите зеленчуци нарежете на парчета със среден размер.

Започнете да редите зеленчуците в пръстен гювеч, като започнете с лука, след него картофите, лука и така докрай. Посолявайте и добавяйте по желание малко черен пипер между редовете.

Най-накрая сипете настърганите доматите и залейте с олиото. Захлупете гювеча с капака и сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса.

Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft