Джулия Робъртс се стопи с диета "Светофар"-Вижте режимът ѝ!

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Джулия Робъртс се стопи с диета "Светофар"-Вижте режимът ѝ!
71301
Източник: retro.bg
Джулия Робъртс се стопи с диета "Светофар"-Вижте режимът ѝ!

Не че ни липсва желание да свалим няколко излишни кила, но диетите се оказват непреодолимо досадни. На закуска яж точно това, на обяд - само онова, купи си аптекарска везна, за да мериш по 125 г варена риба за вечеря...

Бррр! По-скоро човек ще отслабне от ядове и старание да подрежда менюто.
 

Какво ще кажете обаче, ако ви предложат много простичка диета, в която вие сами си съставяте хранителния режим и се ориентирате единствено по... светофара! Тази диета е разработена още през 1972 г. за лечение на затлъстяване при деца, а през 2006 г. се доказва като добър начин да се регулира хранителния режим и на възрастните.

Мегазвездата Джулия Робъртс /47/ изготвя дневното си меню тъкмо по законите на диета „Светофар”.
 

В основата на менюто на Джулия Робъртс е сьомгата - варена, печена или задушена, а може дори от консерва. Мастните киселини, съдържащи се в тази риба са полезни за кожата, ноктите и косата. Освен това тя хапва ядки, семена, растителни мазнини. Плодовете и зеленчуците, които яде, са оцветени основно в жълто и зелено, защото са с най-нисък гликемичен индекс и така помагат за регулиране на теглото.

 

Трицветното хранене разделя продуктите на три групи.
 

ЧЕРВЕНА - бъдете нащрек!

В тази категория попадат всички висококалорични и относително бедни на хранителни вещества продукти. Към тях трябва да посягаме рядко и да приемаме относително ограничени количества. Оптимално - веднъж седмично. Тук влизат сладки напитки, тестени сладкиши, млечен шоколад, месни полуфабрикати и колбаси, захар, сладка и конфитюри, сметана.
 

ЖЪЛТА - внимание!

Тук се нареждат висококалорични, но богати на полезни вещества продукти. Можем да ядем от тях всеки ден, но по един продукт от категория и в ограничени количества. В тази група са червеното месо, пиле, риба, морски дарове; яйца, сирене, мляко, кисело мляко; варива, ядки; сушени плодове, мед, пълнозърнест хляб, мюсли, картофи, ориз, паста.
 

ЗЕЛЕНА - напред!

Огромен запас от полезни вещества при минимум калорийна стойност - като цяло това са продукти с растителен произход. Можете да ядете колкото искате, 5 до 7 порции плодове и зеленчуци са в основата на дневното меню. Избирайте: ябълки, круши, пъпеши, праскови, диня, ягоди, малини и др. подобни; консервирани плодове без захар; неподсладени плодови сокове (не повече от 250 мл на ден); зеле, карфиол, броколи, моркови, марули, краставици, домати, тиквички, цвекло, гъби, чушки, сладка царевица.
 

Няколко съвета:

1. Когато избирате, винаги предпочитайте продуктите от “зелената” група. Например, вместо сладко от ябълки (червено), вземете ябълково пюре (жълто) или салата от ябълки с кисело мляко и капка мед (зелено).

2. Ако ви е трудно да се лишите от “червените храни”, компенсирайте с няколко нюанса “зелено”. Към порцията кренвирши например, сложете голяма зелена салата, вместо картофено пюре или пък си направете спагети не със сметанов сос, а със зелен грах.

3. Контролирайте обема на порциите, когато посягате към храни от зелената и червената група. И не забравяйте, че колкото повече е преработен даден продукт, толкова по-голяма е вероятността да влиза в опасната за фигурата и здравето червена категория.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft