Диета с грах за бързо отслабване

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Диета с грах за бързо отслабване
55969
Диета с грах за бързо отслабване

Диетата с грах, предназначена за една седмица, осигурява на тялото високо качество протеин, който съдържа ценни аминокиселини, които се синтезират само от растенията.

Всеки ден трябва да включвате грах в менюто си, като в допълнение, можете да приготвите една от следните закуска, обяд и вечеря. Можете да пиете неподсладен чай и минерална вода - в каквото и да е количество.

Меню за диета с грах:

Закуска:
Вариант 1: 30гр.

овесени ядки, 100 мл мляко, ябълка, нарязана на ситно и смесена с овесените ядки.

Вариант 2. Овесени бисквити , 30 гр. извара, зелени зеленчуци, които се смесват с изварата.
Вариант 3. Филийка черен хляб, 10 гр. масло или маргарин, две супени лъжици мед или сладко.

Предобедна закуска:
Вариант 1. Круша, 130 гр. грозде.
Възможност 2.150 гр. нискомаслено кисело мляко, или 200 гр. сливи.
Вариант 3. Купа кисело мляко, или портокалов сок, или ябълков сок (по-добре - прясно приготвен).

Обяд:
Ден 1. Грахова супа с картофи .
С 300гр. картофи, 100гр. червени чушки, 100гр. праз, една чаена лъжичка растително масло, 500 мл бульон, 150гр. грах, сол, черен пипер, една чаена лъжичка риган.
Измийте картофите, обелете и нарежете на кубчета. Отстранете семената от чушките и ги нарежете на кубчета. Ползвайте светлата част от праза, който да нарежете на ситно. Картофите, чушките и праза се запържват с една чаена лъжичка растително растително масло. Сипете бульона, покрийте и варете 20 минути на слаб огън. Подправете със сол, черен пипер и риган.

Ден 2. Омлет с грах.
150 гр. грах, две яйца, сол, смлян черен пипер, две чаени лъжички растително масло, два тънки резена шунка.
Грахът се затопля в малка тенджера. Смесва се с яйцата, с две супени лъжици вода, разбърква се, добавя се сол и черен пипер и се готви в малък тиган, в който се добавя чаена лъжичка растително масло. Омлетът с грах се сервира с резените шунка.

Ден 3. Грахова крем супа .

Стрък праз, 10 гр. масло или маргарин, 300 гр. грах, 500 мл бульон, две супени лъжици сметана, сол, черен пипер, стрък босилек. 2 средно големи картофа.
Празът се нарязва на кръгчета и се запържва в маслото. Добавят се част от грахът и бульона и се варят 10 минути. Пригответе картофено пюре със заквасена сметана и добавете останалият грах. Супа за да се затопля отново, добавят се сол и черен пипер, изсипва се в купичка и се поръсва с босилек.

Ден 4 . Салата от зелен грах с царевица .
Ябълка, една чаена лъжичка лимонов сок, няколко стръка зелен лук, 150 грама грах, царевица 150гр., 100гр. нискомалено кисело мляко, една чаена лъжичка къри, сол, черен пипер, 50гр. бекон.

Ябълката се почиства, нарязва се на четвъртинки. Поръсва се с лимонов сок. Зеленият лук се нарязва на тънки пръстенчета и се смесва с грахът, царевицата и ябълката. Добавя се киселото мляко, кърито, солта и черния пипер. Ситно нарязаният бекон се добавя към салатата.

Ден 5. Картофи със зелен грах и сос .
Два големи картофа, лук, грах 200 гр., 10 гр. масло, или маргарин, 100 мл бульон, две супени лъжици сметана и сол.
Сварете картофите с кожата в подсолена вода. Лукът се нарязва наситно и се запържва леко в масло, или маргарин със150гр. грах. Сипете бульона и варете 10 минути. Добавете една супена лъжица сметана и направете в блендера пюре. Добавете останалият грах в соса. Нарежете картофите, изсипете останалия сос и заквасената сметана.

Ден 6. Шницел със зеленчуци.
Лук, 10 гр. масло, или маргарин, 300 гр. грах, 100 мл бульон, една супена лъжица мляко, една супена лъжица брашно, една супена лъжица хрян, чаена лъжичка нарязан магданоз, шницел от телешко месо(100 грама), супена лъжица растително масло сол и прясно смлян черен пипер.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в масло или маргарин. Добавят се част от грахът, заливат се с бульона и се оставят да къкри за 10 минути. Млякото се смесва с брашното и хряна, добавя се останалият грах, сол и черен пипер, поръсва се с магданоз. Шницелът се пържи в растително масло, подправя се със сол и черен пипер и се сервира с грахът.

7 ден. Ризото с грах .
Две глави лук, 100 гр. червени чушки, 80гр. ориз, една чаена лъжичка растително масло, 200 ml of stock, 150гр. грах, 20гр. сирене, 10гр. масло, или маргарин, малко зелен лук, сол, смлян черен пипер.
Лукът се нарязва на ситно, както и чушките. Запържете лука в растителното масло и добавете към него чушките и ориза. Изсипете бульона и гответе за около 15-20 минути. Добавете граха и настъргано сирене, сол и черен пипер. Сервирайте ризото, поръсено със зелен лук.

Вечеря:

Вариант 1. Всяко едно от основните ястия.

Вариант 2. Филийка хляб с парче сирене, репички в неограничени количества.

Вариант 3. Филийка хляб със салата от ябълки.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft