Вкусни и здравословни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
378742

Диетична оризова салата

Време за приготвяне: 30-60 мин.
Продукти за 2 порции:
1 чаша ориз
1 с.л. зехтин
4 средно големи тиквички, на резени по 1/2 см.
1-2 с.л. вода
1 ч.л. риган (майорана)
1 ч.л. сушен босилек
4 чаши маруля (салатки)
2 чаши спанак (лапад), едро нарязан
Приготвяне:
На ориза: Индийският ориз е особено подходящ за тази рецепта.
1 чаша ориз
2 1/2 чаши гореща вода
1 с.л. зехтин
Сложете всички продукти в голям тиган, кипнете ги и ги разбъркайте. Оставят се 20 мин. под капак при ниска температура. Отстранява се от огъня. Капакът се вдига едва след 10 мин.
На тиквичките: В тигана се загрява зехтин. Прибавят се резенчетата тиквички и се овалват в зехтина. Поръсват се с вода и се обръщат няколко минути, докато придобият цвят. Прибавят се босилек и магданоз. Разбъркват се внимателно и се отстраняват от огъня.
На чесновия билков сок: 1 скилидка чесън – нарязана или счукана 5 с.л. зехтин
5 с.л. пресен лимонов сок
1/2 ч.л. кервел (шушан)
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. мента
1/2 ч.л. мащерка
1/8 ч.л. естрагон
1/2 ч.л. морска сол, прясно смлян черен пипер
На салатния сос: Всички продукти се изсипват в купа и се разбъркват с вилица, миксер или кухненски робот.
На салатата: Марулята се измива, подсушава и нарязва. Заедно със спанака (лапада) се изсипват в голяма купа. Прибавят се оризът, тиквичките, маслините и салатния сок и се разбъркват добре.

1
2 3 4 5 6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft