Вкусни и здравословни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
378820

Кашкавал с карфиол

Продукти за 2 порции:
300 г карфиол
1 глава лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. доматено пюре
1 ч.чаша ориз
4 с.л. настърган кашкавал
сол, черен пипер
Приготвяне:
Карфиолът се измива, почиства и накъсва на розички. Оставя се да престои един час в леко подсолена вода, след което се слага да се вари в друга вода с малко сол.
Ситно нарязаният лук се задушава в зехтина. Щом започне да се зачервява, към него се прибавя полусвареният карфиол и се задушава 10-15 мин. Прибавя се доматеното пюре, разредено с малко вода, и ястието се оставя да ври на слаб огън. Слага се оризът и се залива с 3 чаени чаши гореща вода.
Щом водата се поеме, ястието се наръсва с черен пипер, разбърква се и се изсипва в дълбок съд за сервиране. Отгоре се поръсва с настърганият кашкавал.

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft