Вкусни и здравословни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Салата със спанак и бекон
378799

Салата със спанак и бекон

Спанакът е здравословна храна и великолепен източник на витамините А и Е, както и на фибри (влакна). Добавяйки бекон и пармезан към рецептата се получава невероятно вкусно и засищащо апетита ястие.

Продукти за 2 порции:
200 гр пресен спанак
3 тънки резенчета бекон, добре почистени от мазнините
60 гр сирене Пармезан
2 малки домата
3 стръка пресен лук
1 с.л. зехтин
30мл винен оцет
Приготвяне:
1. Поставете резенчетата бекон на скара или грил.
2. Почистете добре спанака и го нарежете на ивици. Разделете количеството на две равни части и го поставете в две отделни чинии.
3. Нарежете на кубчета доматите, а лука на тънки ивички.
4. Обърнете бекона.
5. В тиган сложете зехтина и го загрейте.
6. След като беконът е готов, махнете го от огъня и го нарежете на още по-малки резенчета, като се стараете да премахнете добре мазнините от него.
7. Добавете бекона към вече нарязаните пресен лук и кубчета домати, и разделете получената смес по равно между дветете чинии, където е спанака.
8. Отстранете зехтина от огъня и залейте сместта в чиниите. Сложете и оцет (на вкус).
9. И накрая – поръсете салатите с пармезан.
Mазнини: 20.7 гр
Белтъчини: 22.5 гр
Въглехидрати: 4.4 гр
Фибри: 3.1 гр

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft