Вкусни и здравословни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
378797

Пъстърва с бадеми

С това обикновено на пръв поглед блюдо можете да очаровате своите гости, не само с вида му, но и с изтънчения впечатляващ вкус!
Време за приготвяне:
25 минути
Време за готвене:
10 минути
Продукти за 2 порции:
2 бр. пъстърва (средно големи)
60 г масло
1/2 чаша (25 г) настъргани бадеми
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
брашно (за овалване)
резенчета лимон или лайм (за сервиране)

Приготвяне:
1. Измийте рибата и я подсушете с кухненска хартия. С помощта на нож или ножица отстранете всички перки по нея. Оваляйте я в брашно.
2. Загрейте в тиган половината масло и запържете рибата от двете страни, докато цветът й стане златистокафяв (4-12 минути). Махнете я от огъня и я поставете в подходяща за сервиране чиния или плато. Покрийте с фолио.
3. Загрейте останалото масло и сложете бадемите в него. Запържете ги докато придобият златист цвят (2-3 минути), след което добавете лимоновия сок и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Посипете лимоновия сок и бадемите върху пъстървата и гарнирайте с парчета лимон или лайм отстрани.
Деликатесът може да се гарнира и със задушени картофи.
Mазнини: 8 гр
Белтъчини: 39 гр
Въглехидрати: 21 гр

1 2 3 4 5 6 7
8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft