Дори най-старото и жилаво месо става крехко и меко като локум по тази рецепта - топи се в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дори най-старото и жилаво месо става крехко и меко като локум по тази рецепта - топи се в устата!
Дори най-старото и жилаво месо става крехко и меко като локум по тази рецепта - топи се в устата!
7861
Източник: За Жената
Дори най-старото и жилаво месо става крехко и меко като локум по тази рецепта - топи се в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Месото, приготвено по тази рецепта, става изключително крехко и вкусно. Дори и най-твърдото и жилаво месо се превръща във вкусно, топящо се в устата удоволствие.

Изберете месото по ваш избор (най-вкусно става с телешко/говеждо) и го превърнете в цял тиган с вкусна гозба. Ето какво ви е необходимо за Най-крехкото месце под капак :

Най-крехкото месце под капак

Продукти: 

  • 1 кг говеждо месо (за тази рецепта може да се използва всякакъв вид говеждо месо, дори и най-твърдото)
  • 400 грама лук
  • 100-120 грама масло
  • 50 мл вода

*Гответе покрито за 60 минути на среден огън.

И добавете също: 

  • 3 скилидки чесън
  • 1 ½ до 2 чаени лъжички сол,
  • черен пипер на вкус
  • 1 чаена лъжичка ябълков оцет

*Гответе 60-90 минути, докато месото омекне (проверете с вилица).

ГАРНИТУРА: 

  • 2-3 патладжана
  • 1-2 тиквички
  • сол
  • олио за пържене
  • 1 голяма глава лук
  • 1-2 чушки
  • 2 домата
  • 1 чаена лъжичка микс от подправки
  • черен пипер
  • 1-2 скилидки чесън
  • копър (магданоз и кориандър/копър, на вкус)

Приготвяне: 

Отстранете жилките на месото и го нарежете на по-едри парчета. Сложете го в тиган и го залейте с 50 мл вода. Добавете три глави лук (400 г), нарязани на полукръгчета.

месо в тигана

Снимка: YouTube

Разпределете отгоре маслото, нарязано на по-малки кубчета, покрийте и сложете на силен огън.

телешко с лук и масло

Снимка: YouTube

След като заври и маслото се разтопи, намалете котлона на средно-слаб. Гответе, покрито, 60 минути, като разклащате и разбърквате от време на време.

След като изтече времето, подправете със сол и черен пипер, добавете ситно нарязан чесън, оцет и смес от подправки или подправки на вкус. Разбъркайте и продължете да готвите на слаб огън през следващите 60-90 минути или докато месото омекне.

задушено телешко

Снимка: YouTube

Междувременно обелете патладжаните и ги нарежете на филийки заедно с тиквичките. Подправете със сол и оставете настрана за 5-10 минути, за да пуснат соковете си. Съберете отделената течност с кухненска хартия.

С помощта на силиконова четка намажете тиган с малко олио и го загрейте на средно висока температура, след което подредете патладжаните и ги гответе под капак за 2 минути. След това ги обърнете и ги гответе още една минута под капака.

патладжани в тиган

Снимка: YouTube

Изпечете резените тиквички по същия начин. Извадете зеленчуците в чиния и ги оставете настрана. В същия тиган запържете една глава лук, нарязана на полукръгчета, 2 минути са достатъчни.

тиквички под капак

Снимка: YouTube

лук с домати в тигана

Снимка: YouTube

След това добавете нарязаните чушки и запържете още 2 минути. Посолете и разбъркайте. Отгоре подредете домати, нарязани на кубчета или по-едро, след което овкусете. Върху доматите подредете тиквички и патладжан, след което отново овкусете и поръсете със ситно нарязан чесън.

редени зеленчуци в тиган

Снимка: YouTube

Добавете още един слой домати и подправки на вкус.

гозба на тиган

Снимка: YouTube

Покрийте и гответе 5-7 минути на слаб огън. Добавете ситно нарязан копър и магданоз, разбъркайте и добавете сол, ако е необходимо. Сервирайте месото, полято със соса, който ще се получи по време на готвенето, и гарнирайте със задушените зеленчуци като гарнитура.

крехко месо под капак

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft