Друго си е да се прибереш от работа и да си спретнеш едно хубаво свинско шницелче

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Друго си е да се прибереш от работа и да си спретнеш едно хубаво свинско шницелче
Друго си е да се прибереш от работа и да си спретнеш едно хубаво свинско шницелче
4139
Друго си е да се прибереш от работа и да си спретнеш едно хубаво свинско шницелче
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шницелът е традиционно немско ястие, приготвено от едно парче месо, както може да бъде и нарязано или смляно на кайма. За оригиналната рецепта се изискваше телешко филе, а сега се произвежда и от свинско, агнешко или птиче месо. Може да си го направите и от кайма въпрос на вашето предпочитание и вкус

Препоръчително е да използвате специален крем от хрян, но ако нямате такъв, просто добавете лъжица сметана или заквасена сметана на обичайния бял хрян. 

 

съставки

Свинско филе 300 g

горчица 2 супени лъжици

Корен от хрян 2 супени лъжици

кашкавал 100 g

Яйце 1 брой

галета 4 супени лъжици

сол на вкус

индийско орехче на вкус

масло 3 супени лъжици

 

Подготовка

Разделете месото на две. Разтрийте със смес от сол и подправки. Всяко парче от едната страна се маже с горчица, а от другата с - хрян.


Потопете в разбито яйце, а след това в галета.

Намажете с масло. 

рецепта за шницел
Поставете в тавичка, поръсете с настърган кашкавал. Печете на 170 градуса за 15 минути. 

рецепта за шницел

рецепта за шницел

Сервирайте с картофена салата, картофено пюре или пържени картофи  . Не забравяйте да готвите този специалитет и да споделите рецептата му с приятели!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft