Ето защо да загреете авокадото на котлона - в аптеката струва маса пари, а вие ще го имате безплатно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето защо да загреете авокадото на котлона - в аптеката струва маса пари, а вие ще го имате безплатно!
1343
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Ето защо да загреете авокадото на котлона - в аптеката струва маса пари, а вие ще го имате безплатно!

Всички обожаваме авокадото – кремообразно, вкусно и пълно с ползи за здравето. Но знаете ли, че има магически трик , с който да отключите още повече полезни свойства на този скромен плод? Сложете авокадо на котлона и резултатът ще ви остави абсолютно омагьосани!

Защо да опитате това?

На пръв поглед този метод може да изглежда странен.

Но зад него стои цял един свят от открития, очакващ желаещите да го изследват. Преди да се усетите, ще подканяте всички около вас да го опитат. Най-хубавото? Става въпрос за извличането на маслото от авокадото, задача, която може да изглежда обезсърчителна, но е невероятно лесна. Така че, ако имате авокадо, което е на ръба да се развали, запазете го!

олио от авокадо

Снимка: pixabay

Ръководство стъпка по стъпка за извличане на масло от авокадо:

  • Приготвяне: Започнете, като разполовите авокадото и отстраните костилката. Въпреки че авокадото често е опасно заради съдържанието си на мазнини, то не води до дебелеене, когато се консумира умерено. Не забравяйте, че добавките като захарта в рецептите са тези, които увеличават броя на калориите.
  • Пасиране: С лъжица изгребете авокадото в съд. Пасирайте го добре с вилица. Тази стъпка е от решаващо значение за процеса на екстракция.
  • Приготвяне: Прехвърлете пасираното авокадо в касерола. На слаб огън го оставете да се готви, докато авокадото започне да отделя ценното си масло.

масло от авокадо извличане

Снимка: pixabay

  • Прецеждане: След като е достатъчно сготвено, преместете сместа в друг съд. Използването на цедка гарантира, че ще извлечете всяка капка от това златно масло.
  • Насладете се на добива: Докато прецеждате, ще видите от първа ръка колко масло може да произведе едно авокадо. Това е невероятно зрелище, което говори много за богатството на плода.

Защо масло от авокадо?

Ползите от авокадото се простират отвъд вкуса му. То е източник на хранителни вещества, помага за справяне с възпалителни заболявания, контролира холестерола и дори забавя преждевременното стареене.

Освен това, маслото, извлечено от авокадо, играе жизненоважна роля в защитата на клетките на панкреаса от вредните свободни радикали. Това насърчава правилната функция на инсулина, намалявайки риска от инсулинова резистентност и диабет.

В областта на когнитивното здраве, високото съдържание на фенолни съединения като процианидини, катехини, ванилини и хидроксифенилоцетна киселина в маслото от авокадо показва обещаващи резултати в защитата на клетките на централната нервна система. Това е ключово за предотвратяване на заболявания като болестта на Алцхаймер.

авокадо масло

Снимка: pixabay

Заключение:

С прясно извлеченото ви олио, кулинарният свят е ваш избор. Независимо дали го използвате в салати или като готвене, неговият отличителен вкус и текстура ще подобрят ястията ви. Не ни вярвайте на думата – опитайте този чудесен трик у дома. Ако това ръководство ви е било полезно, споделете радостта с приятели и дайте лайк на тази статия!

масло от авокадо домашно

Снимка: pixabay

До следващия път, останете любопитни и продължавайте да изследвате!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft