Ето защо е толкова важно да консумирате пълнозърнест хляб, за да се предпазите от сърдечно- съдови заболявания

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето защо е толкова важно да консумирате пълнозърнест хляб, за да се предпазите от сърдечно- съдови заболявания
52265
Ето защо е толкова важно да консумирате пълнозърнест хляб, за да се предпазите от сърдечно- съдови заболявания

Пълнозърнестото брашно е продукт, който се получава от смилането на цялото зърно – зародиш, сърцевина и обвивка. Обвивките съдържат голямо количество минерали, желязо, мед, цинк, селен, магнезий, белтъци, витамини от B-групата и високо съдържание на баластни вещества (растителни влакнини).

Смилайки цялото зърно до получаване на пълнозърнесто брашно, получаваме продукт, в който се запазват всички полезни и ценни вещества на зърното

Пълнозърнестото Брашно на Топаз Мел е подходящо за изработка на пълнозърнест здравословен хляб. Богато на фибри, витамини от група „В“, минерали и др. Произведен е по специална технология, която запазва ценните му хранителни качества. Брашното може да бъде влагано и като съставка към други видове хляб. Готовите продукти са с нормален обем, специфичен вкус и аромат. 

Пълнозърнест хляб със слънчогледови семки

Продукти:
2 1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно „Топаз Мел”
1/2 ч.ч. фини овесени ядки
1 кисело мляко, 400гр.
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. оцет
2 яйца
1 с. л. олио
50 гр. белени слънчогледови семки
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
В купа се смесват киселото мляко, содата и оцетът. След като сместа шупне се прибавят и останалите продукти. Обърква се добре докато се получи тесто като за кекс.
Изсипва се във формичка и се поръсва с малко овесени ядки и слънчогледови семки. Пече се 60 мин. на 200°С в предварително загрята фурна.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft