30 Октомври 2015
28162
Истината е, че, ако искате да запазите хляба по-свеж за по-дълго, то опаковането в найлонова торбичка и прибирането му в хладилник е най-лошото, което може да направите.
И на първо място, за да изкара хлябът по-дълго време, избягвайте да купувате нарязан.
Хладилниците са измислени, за да ни помогнат да запазим свежестта на храната . Но това не важи за хляба.
По време на живота на хляба (който започва, когато един хляб се охлади, след като е изпечен), нишестето в него се прегрупира към първоначалното си състояние. Така хлябът става твърд и остарял. Оказва се, че поставянето му в хладилника само ускорява този процес.
A това, което е най-добре да направите, е да купувате цял хляб, тъй като срокът на годност на хляба е значително намален, когато вече е нарязан. Отрежете това, което искате да ядете, а останалият хляб поставете с отрязания край надолу върху масата или плота.
A това, което е най-добре да направите, е да купувате цял хляб, тъй като срокът на годност на хляба е значително намален, когато вече е нарязан. Отрежете това, което искате да ядете, а останалият хляб поставете с отрязания край надолу върху масата или плота.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари