Ето защо перфектните домакини винаги пускат кубче лед в супата - поучете се от тях!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето защо перфектните домакини винаги пускат кубче лед в супата - поучете се от тях!
28810
Ето защо перфектните домакини винаги пускат кубче лед в супата - поучете се от тях!

Не можете да направите идеално бистър бульон? Всеки проблем има своето решение, затова този път ще ви кажем какво да направите, за да стане бульонът бистър . Всичко е много по-просто, отколкото си мислите.

бистър бульон

Защо бульонът става мътен?

Първата причина, поради която бульонът става мътен, е неправилно избраното месо. Препоръчваме да изберете месо с кости, защото тогава бульонът ще придобие прекрасен вкус и аромат. Ако готвите месо без кости, бульонът ще бъде по-малко вкусен.

костен бульон

Бульонът може също да стане мътен поради неправилна температура на готвене. Месото се залива със студена вода и се оставя да заври. След като водата заври, намалете котлона до минимум. Ако изберете твърде висока температура, бульонът може да е безвкусен.

Когато се появи пяна, е необходимо да я отстраните, в противен случай бульонът ще стане сив. Не покривайте тенджерата с капак: готвенето в отворен съд ще попречи на бульона да посивее.

отпенване бульон

Защо да хвърлите кубче лед в бульона?

Дори да направите една или повече грешки, бульонът пак може да бъде бистър. Просто трябва да хвърлите кубче лед и това ще повлияе на цвета на бульона. Важно е обаче да добавите кубчето лед в точното време: това трябва да стане, когато водата все още не е завряла.

лед в бульона

Бульонът е станал мътен: какво да правя?

И така, вече анализирахме причините за помътняването на бульона и как може да бъде предотвратено, но понякога резултатът все още не е това, което искате. В този случай триковете на професионалните готвачи могат да бъдат полезни.

бистър бульон

Смесете 200 г кайма с разбито яйце и 1 чаша охладен бульон. Оставете тази маса да престои 20-25 минути. Изсипете в бульона, покрийте с капак и гответе на слаб огън 30-40 минути. Накрая прецедете бульона.

Има и друг начин. Когато бульонът е вече сварен, но не бистър, разбийте белтък и го смесете с бульона. Когато белтъкът се втвърди, го извадете от тенджерата с решетъчна лъжица. Белтъкът "свива" мътността на бульона, като го избистря.

Не забравяйте, че мътният бульон не е развалено ястие. Въпреки че цветът му не е идеален, той все още може да се използва. Ако искате бульонът да е прозрачен, следвайте основните правила и няма да останете разочаровани от резултата!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft