Ето какво правя аз с корите вместо традиционната баница и няма човек, който да не си оближе пръстите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето какво правя аз с корите вместо традиционната баница и няма човек, който да не си оближе пръстите!
Ето какво правя аз с корите вместо традиционната баница и няма човек, който да не си оближе...
5916
Източник: За Жената
Ето какво правя аз с корите вместо традиционната баница и няма човек, който да не си оближе пръстите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Следващия път, когато купите кори за баница, опитайте тези Хапчици с кайма вместо традиционната наложена или вита баница със сирене. Ще останете възхитени от богатия им вкус и лесното приготовление! Спокойно могат да се конкурират с известния месен бюрек, който се продава по баничарниците, с тази разлика, че са домашно приготвени, с много любов! Ето необходимите продукти:

Хапчици с кайма

Продукти: 

  • 500 г кори за баница
  • 50 г лук
  • 1 супена лъжица свинска мас
  • 500 г кайма
  • сол
  • 50 мл олио
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 2 супени лъжици грис
  • 2 яйца
  • сол
  • черен пипер
  • зеленчукови подправки на вкус

Приготвяне: 

Нарежете ситно една глава лук, след което я запържете в супена лъжица мазнина или малко олио.

Добавете сол и гответе на среден огън, покрито, за няколко минути. Когато лукът омекне, добавете каймата.

кайма в тигана

Снимка: YouTube

Подправете и запържете за няколко минути, докато промени цвета си и излишната течност се изпари. Оставете настрана и да се охлади. В отделна купа счупете две яйца, добавете сол и разбийте с тел.

разбити яйца

Снимка: YouTube

Добавете млякото, олиото, гриса, бакпулвера и продължете да разбивате, докато сместа стане гладка. Върху работна повърхност отворете корите и ги пребройте. Разделете ги така, че всяко руло да съдържа по три кори.

Вземете един слой и разпределете яйчената смес по цялата повърхност. Покрийте с втори слой и повторете процеса. Покрийте с трети слой и добавете месния пълнеж.

кори с кайма

Снимка: YouTube

Внимателно навийте на руло, без да стягате слоевете прекалено.

кори на руло

Снимка: YouTube

Подредете рулцата върху тава за печене, покрита с хартия за печене и леко намазнена. След това ги нарежете на по-малки кюфтета с желания размер.

рулца с кайма

Снимка: YouTube

Намажете отгоре с останалата яйчена смес.

Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса или докато се зачервят приятно. 

хапки с кайма

Снимка: YouTube

мини хапчици с кайма

Снимка: YouTube

Най-вкусни са топли, но може спокойно да ги хапвате и изстинали, най-добре с чаша айрян като добавка.

хапки с кайма

Снимка: YouTube

бюречета с кайма

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft