Следващия път, когато купите кори за баница, опитайте тези Хапчици с кайма вместо традиционната наложена или вита баница със сирене. Ще останете възхитени от богатия им вкус и лесното приготовление! Спокойно могат да се конкурират с известния месен бюрек, който се продава по баничарниците, с тази разлика, че са домашно приготвени, с много любов! Ето необходимите продукти:
Хапчици с кайма
Продукти:
- 500 г кори за баница
- 50 г лук
- 1 супена лъжица свинска мас
- 500 г кайма
- сол
- 50 мл олио
- 100 мл прясно мляко
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 2 супени лъжици грис
- 2 яйца
- сол
- черен пипер
- зеленчукови подправки на вкус
Приготвяне:
Нарежете ситно една глава лук, след което я запържете в супена лъжица мазнина или малко олио.
Снимка: YouTube
Подправете и запържете за няколко минути, докато промени цвета си и излишната течност се изпари. Оставете настрана и да се охлади. В отделна купа счупете две яйца, добавете сол и разбийте с тел.
Снимка: YouTube
Добавете млякото, олиото, гриса, бакпулвера и продължете да разбивате, докато сместа стане гладка. Върху работна повърхност отворете корите и ги пребройте. Разделете ги така, че всяко руло да съдържа по три кори.
Вземете един слой и разпределете яйчената смес по цялата повърхност. Покрийте с втори слой и повторете процеса. Покрийте с трети слой и добавете месния пълнеж.
Снимка: YouTube
Внимателно навийте на руло, без да стягате слоевете прекалено.
Снимка: YouTube
Подредете рулцата върху тава за печене, покрита с хартия за печене и леко намазнена. След това ги нарежете на по-малки кюфтета с желания размер.
Снимка: YouTube
Намажете отгоре с останалата яйчена смес.
Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса или докато се зачервят приятно.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Най-вкусни са топли, но може спокойно да ги хапвате и изстинали, най-добре с чаша айрян като добавка.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!