Вкусни торти за студено време

вход през zajenata.bg
1310068

Желирана торта Шарлота

Необходими продукти

6 бр. яйца
2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
4 ванилии
40 г желатин (4 пакетчета)
1 л прясно мляко
3 с.л. какао
2 ч.ч. смлени орехи
олио за намазване

Необходими продукти
Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, брашното, ванилиите и желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода. Всичко това се прибавя към 1 л сварено прясно мляко и се вари като крем. Отделно се разбиват белтъците с 1 ч.ч. захар на твърда пяна и се прибавят към крема. Крема се разделя на три равни части, първата се оставя така както е, втората се оцветява с какаото а в третата се слагат смлените орехи. Слага се в намаслена кексова форма първата, втората и третата смес, оставя се в хладилника да се желира за около 3-4 часа.
 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft