Вкусни торти за студено време

вход през zajenata.bg
1310081

Шоколадови пастички

Продукти:
280 г брашно
400 г захар
1 ч. л. сода
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
180 мл вода
110 г масло
30 г горчиво (натурално) какао
120 мл кисело мляко 0, 1 %
1 ч. л. ванилова есенция
2 яйца

Глазура:
85 г масло
80 мл прясно мляко 1, 5 %
30 г горчиво (натурално) какао
300 г пудра захар
100 г печени и начупени орехи
2 ч. л. ванилова есенция

Приготвяне Шоколадови пастички :


Фурната се загрява до 190 градуса C. Тава за печене (38x25 x 2, 5 см)се намаслява и се поръсва с 2 ч. л. брашно. В голяма купа брашното се смесва със захарта, содата, канелата и солта. В малка тенджерка се нагрява водата, маслото и какаото. При постоянно бъркане се довежда до кипване. Отнема се от огъня и се прибавя при брашното. С помощта на миксера се разбива добре до еднородна смес. Прибавят се киселото мляко, ваниловата есенция и яйцата. Отново се разбива добре. Тестото се излива в тавата за печене.
Пекат се около 17-20 минути. Докато се пече тестото се прави глазурата. В малка тенджерка се нагрява маслото, прясното мляко и какаото. При постоянно бъркане се довежда до кипване. Отнема се от огъня и постепенно се добавят пудрата захар, орехите и ваниловата есенция.
Готовата глазура се излива върху горещия блат. Тестото леко се надига при печенето, затова глазурата се излива бавно, да може да попие малко. Така приготвеният блат се оставя да изстине напълно.
Нарязва се на 20 квадрата или 40 правоъгълници. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15 16 17
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft