Вкусни торти за студено време

вход през zajenata.bg
1310000

Торта Наполеон

продукти Торта Наполеон :

 

1 бутер тесто - 800 гр.

 за крема:

2 яйца
0.500 л пр.мляко
2 ч.ч. захар
4 с.л. с връх брашно
125 гр.кр.масло

 Разделяме бутер тестото за торта наполеон  на 4 правоъгълника и леко разточваме .Правилото е да се разточва само на една страна.Върху сладкарска хартия изпичаме блатовете,като предварително правим дупчици с вилица,за да не се издуят при печене.


При оформянето на блатовете,остават изрезки,които също изпичаме. Оставяме блатовете и изрезките да изстинат.

За Крема Торта Наполеон:

Смесваме брашното,захарта,яйцата и млякото и сваряваме на крем.Той трябва да стане по- гъст от обикновен млечен крем. Сваляме от котлона и започваме да разбиваме с миксер на по-ниски обороти като на два,три пъти прибавяме размекнатото на стайна температура кр.масло. Увеличаваме оборотите на миксера и разбиваме още малко докато крема стане пухкав, гладък и добие лъскавина. В поднос нареждаме: блат,крем,блат,крем...... Отгоре и отстрани намазваме с крем и поръсваме с трохи от изрезките на блатовете. Престоява в хладилник за една нощ.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft