Вкусни торти за студено време

вход през zajenata.bg
1310085

Лека шоколадова торта

Шоколадова торта с хрупкав блат.
Може да се приготви 3 дни преди празника, затова ако я приготвите днес, ще сте готови да посрещнете гости на 8-ми март.

Продукти за 8 порции:
250 г шоколад
25 г разтопено краве масло
1 супена лъжица ром
175 г натрошени бисквити
40 г мед
40 г захар
360 мл разбита заквасена сметана
За украса: натрошени бисквити, разтопен шоколад и какао на прах

Приготвяне:
Намазва се с масло форма с диаметър около 20 см, на дъното на която се поставя кухненска хартия. В съд на водна баня се разбъркват 50 г шоколад, маслото и рома, докато се хомогенизират и разтопят добре. Прибавят се натрошените бисквити и получената смес се изсипва във формата. Притиска се плътно, за да слегне добре. Охлажда се 20 мин.
Настъргва се останалият шоколад и се слага в съда на водна баня. В малка купичка се смесват меда, захарта и три супени лъжици вода, като се нагряват до кипване. Прибавя се към настъргания шоколад и се разбърква, докато се разтопи шоколадът. Прибавя се сметаната. Така получената смес се излива във формата и се заглажда.
Охлажда се минимум два часа докато глазурата не се втвърди.
Тортата се изважда от формата, маха се хартията. Украсява се с натрошените бисквити, разтопения шоколад и какаото.
Добър апетит. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft