Задушена сьомга в доматено-чеснов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Задушена сьомга в доматено-чеснов сос
Задушена сьомга в доматено-чеснов сос
admin
Добавена от: admin
16056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 425 грама сьомга (може и от консерва)
1 супена лъжица зехтин
4 скилидки чесън, накълцани
1 глава лук, нарязан на кубчета
1 голям домат, нарязан на кубчета
600 милилитра вода
дафинов лист (по желание)
сол и черен пипер на вкус

На средно висока температура загрейте зехтина в тиган. Добавете чесъна и лука и задушете, докато омекнат (около 5 минути). Сложете и домата, оставете да омекне. След това добавете рибата и я оставете на огъня за около 5 минути. Налейте водата и подправете с дафиновия лист, солта и пипера. Изчакайте да заври, покрийте и оставете за 20 минути. Сервирайте върху топка сварен ориз и гарнирайте със зеленчуци по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft