Задушена сьомга в доматено-чеснов сос
    
    
     
                
            
                23 Юни 2012
            
            
            16170
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	около 425 грама сьомга (може и от консерва)
	1 супена лъжица зехтин
	4 скилидки чесън, накълцани
	1 глава лук, нарязан на кубчета
	1 голям домат, нарязан на кубчета
	600 милилитра вода
	дафинов лист (по желание)
	сол и черен пипер на вкус
На средно висока температура загрейте зехтина в тиган. Добавете чесъна и лука и задушете, докато омекнат (около 5 минути). Сложете и домата, оставете да омекне. След това добавете рибата и я оставете на огъня за около 5 минути. Налейте водата и подправете с дафиновия лист, солта и пипера. Изчакайте да заври, покрийте и оставете за 20 минути. Сервирайте върху топка сварен ориз и гарнирайте със зеленчуци по избор.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








