Задължително изхвърляйте кожата на пилето! Как е най-добре да го готвите?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Задължително изхвърляйте кожата на пилето! Как е най-добре да го готвите?
9858
Източник: блиц
Задължително изхвърляйте кожата на пилето! Как е най-добре да го готвите?

Категорично трябва да се пазим от пърженото. Изобщо не трябва да пържим, а да варим и печем. Кожата на пилето задължително трябва да се изхвърля.

Консервантите в храните и хормоните, с които се тъпчат животните, както и затлъстяването са причинители на рак на дебелото черво. Едно вещество дали ще е отрова или лекарство зависи от дозата. Това каза в ефира на "Добро утро, България!" експертът д-р Тотко Найденов. Той и Борис Петров (по-познат като шеф Петров) коментираха темата свързана с проблемите, които причиняват некачествените храни."Много се радвам, че се говори за кулинария и за това с какво се храним. Храната е наука. Пилетата се гледат от професионалисти в Европа, а ние сме в Европа. Вярвам в хората от Българската агенция по безопасност на храните, които контролират храните. В миналото хората много често са се разболявали от пилешко месо, защото пилето е било биологично чисто, но бактериално лошо - с много микроби. Сега искаме храненето да започне да е бактериално чисто", каза шеф Петров.

Тотко Найденов добави, че също е чувал, че пилешкото месо е тъпкано с хормони или антибиотици. "Лошото е, че затлъстяваме все повече. Не се храним рационално. Световната здравна организация (СЗО) излезе с данни, че затлъстяването е станало пандемия и всеки трети жител на планета страда от затлъстяване. Човекът с наднормено тегло живее 6 до 8 години по-малко от слабия", разясни Найденов.

Той е категоричен, че трябва да се възстанови Българският държавен стандарт (БДС), който преди е казвал какво трябва да е съдържанието на сол, брашно и захар - трите бели отрови. "Човек не трябва да се притеснява толкова от храните, колкото от начина си на живот, от пушенето и застояването", твърди експертът.

"Съгласен съм, че има затлъстяване, което води до диабет и хипертония. Храненето се определя от генетиката на човека. В по-бедните райони, като арабския свят, има бум на диабет. Сега, когато забогатяват, започват да ядат много - включително и европейски храни", каза Борис Петров. Готвачът поясни, че винаги е бил радетел за здравословното хранен, но сега е дал малко назад, защото не се знае кое причинява хормонален дисбаланс. Съветът и на двамата е да се яде всичко, без да се прекалява и да се спортува. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft