Зеленолистните зеленчуци-здраве и тонус за пролетта

вход през zajenata.bg
15682

Защо е полезен копърът

Копърът не е толкова разпространен по света, колкото магданозът, но в кухнята на славянските народи си остава една от най-популярните ароматни подправки. Той се използва в салати и супи, в каши, в най-различни сосове, в комбинация с риба и варени картофи.
В допълнение към изключителните си вкусови качества копърът притежава и много полезни за здравето свойства . Той съдържа витамин С, каротин, витамин В, никотинова и фолиева киселина, калций, калий, желязо, фосфор. Тази комбинация от витамини и минерали подпомага регулирането на работата на стомашно-чревния тракт , понижава кръвното налягане , има благоприятен ефект върху сърдечната функция , облекчава симптомите на цистит и бъбречни заболявания. Копърът може да се използва и като диуретик. Той е подходящо средство за повишаване количеството на кърмата на кърмещите майки. Освен това, копърът бързо облекчава главоболието и помага при безсъние.

1 2
3
4
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft