Зеленолистните зеленчуци-здраве и тонус за пролетта

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Магданозът-изключителна подправка
15667

Магданозът-изключителна подправка

Магданозът е най-разпространената и популярна в света зелена подправка. Той се използва еднакво често и в европейската, и в американската, и в африканската, и в ориенталската кухня и като цяло е незаменима съставка и ефектен завършек на множество национални ястия. Особено добри са комбинациите му с пресни и задушени зеленчуци, риба и месо. Трябва да се отбележи и, че това е една от малкото ароматни треви, която не губи свойствата му при продължителна термична обработка, а напротив – вкусът му става още по-наситен.
Магданозът е незаменим източник на ценни витамини . Той съдържа витамини А, С, К, В1, В2, РР, Е , като витамин С в него е пет пъти повече в сравнение с лимоните! Малка връзка магданоз е в състояние да задоволи ежедневната нужда на организма от калий, магнезий, фосфор.
Магданозът е полезен при бъбречни заболявания, гастрит и язва, както и при всякакви възпалителни процеси и при отслабване на зрението. В допълнение, той има и още едно полезно свойство – много добре избелва зъбите и укрепва венците.

1 2 3
4
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft