Има няколко разновидности краставици и докато някои се продават на бройка, други са увити в пластмасово фолио и се продават на парче. Мнозина се чудят каква е причината за това.
Пластмасовата обвивка задържа влагата
Английските краставици имат тънка кожа, което ги прави податливи на загуба на влага, докато са на рафта в магазина. Пластмасовата обвивка дава на кожата способността да задържа влагата и свежестта вътре в краставицата, според Simply Recipes.
Пластмасовото фолио предотвратява надрасквания
Проблемът с тънкокожите английски краставици е склонността им да се повреждат при транспортиране. Купувачите не само предпочитат невредими продукти, но тези неравности и драскотини могат да доведат до мухъл и гниене, което е една от причините, поради които FDA препоръчва да се купуват плодове и зеленчуци, които не са счупени или повредени.
Фолиото задържа кислород, което причинява разваляне
Кислородът ускорява развалянето на храната, защото повечето микроорганизми се нуждаят от кислород, за да растат и се размножават. Кислородът също причинява окисляване, което придава на краставиците кафявия им цвят. Точно както пластмасовото фолио около корнишоните задържа влагата, то също така предпазва от кислород, като по този начин забавя скоростта на разваляне.
Как да съхраняваме краставици?
Най-добрият начин да запазите краставиците свежи у дома е да ги увиете плътно в пластмасово фолио. Съхранявайте ги в най-топлата част на хладилника – отпред, най-отдалечено от охлаждащите елементи – и не ги мийте, докато не сте готови да ги консумирате. След като ги нарежете, дръжте ги увити във фолио и би било добре допълнително да ги поставите в торбичка или кутия с възможност за многократно затваряне, за да намалите излагането им на кислород.