 
                
            
	около 1/2 чаша киноа, измита и отцедена
	1 чаша вода
	2 x 400 гр. консерви червен боб - измит и отцеден
	3 скилидки чесън, настъргани
	4 стръка пресен лук, наститнен
	1 ч.л. смлян кимион
	1/2 - 1 ч.л. чили на прах
	3 с.л. накълцан кориандър (листата)
	1 яйце
	сол на вкус
	2 с.л. зехтин
	За млечно-ментовия сос:
	~1/2 чаша кисело мляко
	1 с.л. ситно нарязана прясна мента
	1 ч.л. зехтин
	сол и черен пипер на вкус
	Сложете киноата в малък дълбок тиган с вода. Оставете да заври, след това намалете котлона, покрийте и оставете да покъкри 10 минути, докато се поеме водата. Махнете от огъня и охладете. Намачкайте грубо червения боб с вилица, добавете сварената киноа, чесъна, лука, кимиона, чилито, кориандъра и яйцето. Подправете със сол и омесете всички продукти добре, докато стане еднородна сместа. Разпределете на 8-10 части, според големината, която желаете за кюфтетата. Оформете на топки. Загрейте зехтина на умерен огън и изпържете в него кюфтенцата до златисто от всички страни - около 3-4 минути на страна.
	За соса: смесете млякото, ментата, зехтина и подправките.
	Поднесете кюфтенцата с млечно-ментовия сос и градинарска салата... 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








