Постни и здравословни кюфтенца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постни и здравословни кюфтенца
Постни и здравословни кюфтенца
admin
Добавена от: admin
47692
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

леща, елда и моркови в еднакво съотношение (например по 1/2 ч.ч. от всички зеленчуци)

2-3 филийки хляб

по желание праз/лук/чесън/магданоз

сол

черен пипер

къри

вегета или друга универсална подправка

Лещата се вари около 30 минути, така че зърното да се разпука, след което се отцежда. Елдата се измива, сварява се в малко вода (колкото да я покрие). Първата вода се изхвърля, във втората се слага малко сол. Щом елдата поеме цялата вода, значи е готова. Морковите се варят на пара или във вода (ако се използва праз, важи същото). Всички зеленчуци се нарязват на ситно, смесват се с лещата и елдата (ако нямате елда, може да използвате ориз или просо), добавя се натрошеният сух хляб и се подправя на вкус. Сместа се обърква добре, оставя се да престои, за да попие цялата течност, след което от нея се оформят кюфтенца. Нареждат се в тавичка, поръсена с брашно (може да е царевично брашно или галета) и се запичат в загрята на 200°С фурна за около 40 минути до 1 час.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft