Рецепти за вкусни ястия от Иван Звездев

вход през zajenata.bg
418036
Зеленчуци под коричка

Зеленчуци под коричка

2 порции

Продукти

2 сварени яйца
100 г зелени маслини
2 пресни домата /от консерва/
250 г консервирана царевица
1-2 чушки
1 глава кромид лук
10 г краве масло
2-3 с.л. олио
1 щипка захар
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган
сол на вкус

За коричката

30 г краве масло
2 с.л. брашно
2 яйца
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол

Приготвяне

1. Предварително сваряваме двете яйца за 12-15 мин.
Запържваме за кратко в сгорещено олио наситнения лук.
2. Прибавяме нарязаните на кубчета чушки и домати. Поръсваме със сол и захар. Бъркаме на огъня периодично за 3-4 мин.
3. Добавяме царевицата и маслините, поръсваме с червен пипер и риган. Задушаваме за още 1-2 мин.
4. Разпределяме зеленчуците в две глинени гювечета. Подреждаме сварените и нарязани на колелца яйца върху зеленчуците.
5. В купа разбиваме всички съставки за коричката. Поливаме върху продуктите в гювечетата. Най-отгоре поставяме няколко бучки масло. Похлупваме и печем в умерено затоплена фурна на 180 градуса за 20 мин.  

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft