Рецепти за вкусни ястия от Иван Звездев

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински джолан с кисело зеле
418004

Свински джолан с кисело зеле

4 порции

Продукти

2 свински джолана
100 г шарен бекон
1-1 1/2 кг кисело зеле
1 глава кромид лук
1 в.ч. бяло вино
1 кубче телешки бульон
1-2 дафинови листа
2-3 с.л. олио
1 ч.л. кимион
2-3 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

1. Нарязваме на кубчета лука, а бекона - на филийки. Запържваме за кратко в сгорещено олио.
2. Разрязваме зелката наполовина, отстраняваме кочана, нарязваме зелето на тънки ивици. Прибавяме към задушения бекон, задушаваме под капак за около 10 мин.
3. Добавяме кимион и дафинов лист, поливаме с виното и разтвореното в 400 мл вода кубче телешки бульон. Разбъркваме добре. Прехвърляме половината в глинен гювеч.
4. Поръсваме разрязаните и обезкостени джолани със сол и черен пипер.
5. Поставяме единия от тях с кожата надолу върху зелето. Покриваме с част от останалото зеле, поставяме и другия джолан. Прехвърляме остатъка от зелето.
6. Поливаме с разтворения в 100 мл вода червен пипер и струйка олио. Похлупваме, поставяме във фурната. До 30-та минута печем на 200 градуса, след което намаляваме температурата на 160 градуса и печем още 2-2,5 часа.  

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft