Рецепти за постни ястия

вход през zajenata.bg
776788
Зрял боб плакия

Зрял боб плакия

Продукти:

Зрял боб плакия

400 г зрял фасул
50 г моркови
чубрица, сол, черен пипер, червен пипер
5-6 стърка праз лук
120 мл зехтин или олио
100-150 г маслини

Приготвяне:

релият фасул се накисва от предната вечер. Слага се на котлона, за да заври с малко вода. След, като заври, водата се сменя с гореща вода. Прибавят се морковите, нарязани на ситно и чубрицата. Фасулът се сварява напълно. Празът се нарязва на ситно и се запържва с половината от мазнината, след което се посолява и поръсва с черен пипер. В тавичка се слага половината от фасула, върху него се разстила праза. Върху праза се нареждат маслините, предварително изчистени от костилките и се покриват с останалия фасул. Ястието се залива 100 мл вода, ако е необходимо и с останалата мазнина, в която е запържен червеният пипер. Пече се на слаба фурна, докато остане на мазнина. Поднася се студено.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14
постни ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft