Съставките са еднакви, но рецептите различни: Едната помага при настинки, от другата отслабваш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Съставките са еднакви, но рецептите различни: Едната помага при настинки, от другата отслабваш!
9877
Съставките са еднакви, но рецептите различни: Едната помага при настинки, от другата отслабваш!

Летният сезон и годишните отпуски са в разгара си, така че ако трябва да доведете фигурата си до съвършенство за кратък период от време, да се отървете от болезнените натрупвания по стомаха и в същото време да пречистите тялото си от натрупаните токсини, тази рецепта за домашно приготвена напитка е точното нещо за вас.

Приготвя се само от две съставки и се запарва като чай. От същите съставки с добавка на още няколко се приготвя отлично и много ефикасно натурално средство за настинка , което е изпробвано многократно и всеки път дава резултат. Ето какво ви трябва:

РЕЦЕПТА 1 – ЧАЙ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

3 лимона

4 ябълки (за предпочитане зелени, но каквито имате)

1,5-2 литра вода

ПРОЦЕДУРА:

Поставете 3 нарязани ябълки и 2 лимона в тенджера с вода. Оставете да заври.

През това време на дъното на кана сложете също 1 ябълка и 1 лимон, нарязани на колелца. Когато сместа заври, извадете плодовете в чиния и налейте водата в каната. Оставете да изстине и изпийте. Втората рецепта е много полезна при настинка и грип:

РЕЦЕПТА 2 – ЧАЙ ПРОТИВ НАСТИНКИ И ВИРУСИ

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

2 литра вода

1 ябълка

1 лимон

1 глава червен лук

Тази рецепта е изпробвана безброй пъти и винаги помага, но не от първия път, трябва да се пият няколко дози.

Но все пак и от една направо изпита чаша веднага се усеща подобрение и колкото повече се пие, толкова повече болният се подобрява. Просто е, пийте този чай вместо вода. Рецептата е стара и изпитана, ето как се приготвя:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В тенджера се слагат една добре измита ябълка, един лимон (лимонът се разполовява) и една глава червен лук с кората (само корените на лука се нарязват и се слагат цели).

Сложете на котлона да се вари. Щом заври, намалете на умерена температура и продължете да варите до сваряване на ябълката и пожълтяване на чая. Ако водата се изпари твърде много, можете да добавите още вода и да заври отново.

Когато чаят е готов, изстискайте добре сварения лимон и можете да изядете ябълката. Този чай се пие горещ, затова е добре да се съхранява в термос, след като се прецеди.

Можете да увеличите количеството, ако е необходимо, важното е да пиете колкото можете – и то горещ! Чудесен е, когато е сезонът на уискито, но е добре да се пие и за прочистване на организма.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft