Има начин - ето как да отслабнем по Великден с ядене на козунаци и яйца:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Има начин - ето как да отслабнем по Великден с ядене на козунаци и яйца:
6243
Източник: edna.bg
Има начин - ето как да отслабнем по Великден с ядене на козунаци и яйца:

Великденските празници са времето, когато се отпускаме да опитаме от всички вкусотии на трапезата, още повече ако сме спазвали строгия 40-дневен пост. Нищо чудно, че след празниците се оказваме с няколко килограма "отгоре" и започваме спешна диета.

Оказва се обаче, че ако знаем как правилно да консумираме великденските изкушения, има начин не само да не напълнеем, но и мъничко да отслабнем.

Диетичното хранене по Великден може и да звучи като оксиморон, но е напълно възможно. От Gotvach.bg дават няколко съвета, с които по време на празниците е възможно не само да запазите теглото си, но и да свалите солидно количество от него!

великденски козунак

Тайната на успеха на отслабването е в това да не претоварите организма, тъй като по време на празниците обикновено се сервират висококалорични ястия. Ако успеете да се контролирате, в края на празниците ще се чувствате леки и елегантни. 

Как да отслабнете с яйца и козунаци по Великден

Важното в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците, съветва Gotvach.bg. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати. Когато ги похапвате, е добре да ги приемате през поне два часа. Така стомахът ще ги преработи по-лесно.
По Великден козунакът често се сервира с мляко. Тази комбинация също не се препоръчва, защото отново се смесват въглехидрати и белтъчини. Много по-добре е да комбинирате козунака с чай, вода или плодов сок, препоръчва още Gotvach.bg.

Неделима част от празника е празничният обяд. За да залъжете стомаха, започнете с голяма порция салата. Така ще се заситите и за основното ястие ще остане малко място. За да не се претоварвате, комбинирайте месото с пресни или задушени зеленчуци. Така, освен че ще се заситите, ще осигурите на храносмилателната система достатъчно фибри, за да работи тя по-активно.

След обилния обяд неминуемо идва и вечерята. Тя трябва да е вкусна, но и лека. За да спазите традицията, може да заложите на варени яйца със зеленчуци. Една добра идея е да задушете в малко вода моркови, зелен боб и грах. Подправете със соев сос, чесън и черен пипер. В полученото добавете две сварени яйца и залейте със сос от кисело мляко, горчица, бульон и магданоз – обилно, вкусно и в същото време нискокалорично.

След празниците е добре да разтоварите поне един ден. В него похапвайте само плодове и зеленчуци и пийте много течности под формата на минерална вода, прясно изцедени сокове и зелен чай. Разходките сред природата също са особено полезни – както на самия празник, така и в дните след него, напомнят от Gotvach.bg.

А докато боядисвате яйцата за Великден, може да похапвате без притеснения диетични закуски и бисквити, както и сурови бонбони - те работят за вашата тънка талия и добро настроение, което също е особено важно за добрата форма на тялото.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft