Вкусни и лесни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
105080

Имамбаялдъ рецепта

1 ч.ч. слънчогледово олио
1/2 ч.ч. зехтин
1 бр. зелена чушка
3 бр. едри домати
2 глави лук, на тънки ивици
7 бр. патладжани
1 ч.ч. магданоз, накълцан на едро
3 с.л. мента / джоджен, накълцана на едро
6 скилидки чесън, нарязани на едро
1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. захар, сол
За гарниране:
7 бр. чорбаджийски чушки, може и люти

Патладжаните се измиват и им се отрязват дръжките. С ножче по дължина се изрязва ивица от кората, започвайки от страната на отрязаната дръжка, минавайки през върха и стигайки пак до дръжката. В получената бяла ивица се срязва джоб, без патладжана да се разрязва докрай. Патладжаните се пускат в голяма купа със студена, посолена вода.

В тенджера се слага зехтинът и в него се запържва лукът за кратко. Добавя се чесънът, след това на кратки интервали чушката и доматите, нарязани на кубчета, захарта, ментата и магданозът. Подправя се с черен пипер и сол. Оставя се да се пържи няколко минути, да поомекне, но не да се кашва.

Патладжаните се изстискват и подсушават. Загрява се слъчогледовото олио и патладжаните се изпържват до средно кафяво от всички страни.

Изпържените патладжани се подреждат в тавичка с разреза нагоре. Разрезите се отварят с две лъжички и се напълват с плънката. Евентуални остатъци от плънката се разпределят в тавичката между патладжаните. Чорбаджийските чушки се изпържват в олиото от патладжаните, докато им се напука кожата, и се слагат по една чушка върху всеки патладжан. Патладжаните се слагат за около 20-30 минути във фурната, на около 200 С. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Ястия с тиквички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft