Вкусни и лесни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печени патладжани с доматен сос
104958

Печени патладжани с доматен сос

2 бр. патладжани
300 мл доматен сос
1 глава лук
1 бр. малък морков
1 бр. чушка
сол
олио
3-4 с.л. галета
магданоз, целина
млян черен пипер
2 скилидки чесън, счукани

Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват и постояват 30 минути. Отцеждат се от горчивата вода и се изплакват. Намазват се с олио и се изпичат на грил тиган от двете страни. Прехвърлят се в огнеупорен съд.
В тенджерка с малко олио и вода се задушават ситно нарязания лук и настърган морков. Добавя се доматения сок, настърганата (нарязана на много ситно) чушка и подправките. Оставя се да ври на тих огън около 30 минути. Изсипва се върху патладжаните и отгоре се поръсва с галетата. Поръсва се с 1-2 лъжици олио и се запича за много кратко.
Порциите се поднасят с нарязан на ситно пресен магданоз. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Ястия с тиквички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft