Консервиране на кайсии

вход през zajenata.bg
467863

Кайсиево сладко

3 кг кайсии
1.5 кг захар
1 и 1/2 ч.л. лимонтозу

Избират се добре узрели или леко презрели плодове. Измиват се, добре е да се обелят, махат се костилките и се нарязват на ситни парченца. Поставят се в тава или голяма тенджера и се посипват със захарта. Оставят се да престоят една нощ или 7-8 часа. На другия ден се слагат да заврат и се засичат 10 минути, като през това време се обира пяната, образувала се при варенето. Отново се оставят да престоят една нощ или 7-8 часа. На следващия ден се варят още 10 минути. Пет минути преди да се свали сладкото от котлона, се добавя лимонтозуто. Сладкото се разсипва в сухи бурканчета и се затваря с капачки. За по-голяма сигурност, бурканчетата се стерилизират за 5 минути.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft