Консервиране на кайсии

вход през zajenata.bg
467867

Конфитюр с кайсии

кайсии - 3 кг

захар - 1 кг
оцет - 1/2 водна чаша
орехи - 150 - 200 г по желание

Изчистете добре кайсиите, като отстраните и костилките им. Наръсете ги в тава със захарта и оставете да престоят така поне 12 часа.

След като престоят, ги полейте с оцета и ги сложете да се пекат в умерена фурна. От време на време разбърквайте сместа.

Към края на печенето, когато конфитюрът е почти готов, добавете нарязаните орехи и разбъркайте. Щом сиропът се сгъсти, конфитюрът от кайсии на фурна е готов.

Насипете го в буркани, затворете ги веднага и ги обърнете надолу с капачките. Не се стерилизират. Конфитюрът се съхранява на хладно и тъмно място.  

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft