Как да си изберем най- сладкият пъпеш- необходимо е да знаете само тези 4 неща

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си изберем най- сладкият пъпеш- необходимо е да знаете само тези 4 неща
7474
Как да си изберем най- сладкият пъпеш- необходимо е да знаете само тези 4 неща

В летният сезон, когато може да се купи пъпеш на почти всеки ъгъл, изглежда винаги, че плода е сладък и сочен, но уви опитът обаче често показва обратното. Днешната статия е точно, затова как да изберем правилно пъпеш , за да се насладим на сладкия му вкус.

Познавайки тези тънкости, вие ще купувате само най -добрите слънчеви плодове , ще се насладите на вкуса им и ще получите големи ползи за здравето ви . Яденето на пъпеш укрепва имунната система и общо тонизира цялото тяло, подобрява хемоглобин, премахва главоболието, подобрява тена, лекува депресия, помага за премахване на камъни от бъбреците и пикочния мехур.

полезни свойства на пъпеша

Избор на узрял и вкусен пъпеш

По външен вид

Плодовете трябва да бъдат без петна, пукнатини и други недостатъци . Продавачите могат да гарантират, че пъпешът е зрял или "убийствено сладък", но не се заблуждавайте, естествено, че това ще кажат!. Зелената кожа често показва незрялостта на плода, тъмнокафявата - че вече е започнал да презрява. Следи от розово или сиво-синьо оттенък могат да бъдат наблюдавани след обработка с химикали

Обърнете внимание на "дупето", за узрял пъпеш  трябва да е леко мек. "Опашката" (следа от стъблото) - със сигурност трябва да е суха

На допир

Добрият пъпеш е винаги еластичен, а в онези части, където е "дупето" и "опашка", там е леко мек. Ако плодът е много твърд, това означава, че той не е зрял. При много зрелите като натиснете силно кората дори могат да останат следи от пръстите ви.

Фактът, че кората е гладка или груба , не е индикатор за качеството на плода. Това е само знак за един или друг сорт. Но кората, която лесно може да се надраска, е само при узрелите пъпешу.

На аромат

Един наистина добър пъпеш има сладък аромат на медово-плодов цвят. Всеки сорт има свои собствени отличителни белези - миризмата на ванилия, круша или ананас. Въпреки това, ако ароматът е прекалено сладък и захарен, тогава със сигурност имате прекалено сладък плод. Ако миризмата едва се усеща или изобщо не се усеща, такъв пъпеш все още не е узрял.

С звук

Много хора знаят как да изберат диня . Така че с пъпеша всичко е точно обратното. Почукай. Чуйте глух звук - вземете го, значи е узрял. 

И още един съвет за края. Където купувате пъпеш, в магазин или на пазара, опитайте да не вземате нарязания плод. С нарушена цялост на целулозата, бактериите се размножават много бързо, особено в жегата. Тези прости препоръки са лесни за запомняне.

Преди да отрежете пъпеш у дома , измийте го добре. Плодът е добър не само свеж, той се вписва добре с всички десерти. 

Надяваме се, че статията ви е полезна. Не забравяйте да я споделите с приятели, които все още избират пъпеш на случаен принцип.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft