Какви кулинарни техники съществуват

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Каква представлява дресинга
181164
Каква представлява дресинга

Каква представлява дресинга

Дресинг - всеки вид салатен сос в световната кухня се нарича дресинг. В практиката терминът се отнася най-вече към салатените сосове на майонезена или сметанова основа, както и към тези, приготвени от кисело мляко. Дресингът представлява средногъст сос. С него се подправят зеленчукови, месни и плодови салати. Има дресинги, които се поднасят и към печено пилешко месо или риба, както и към варени зеленчуци. Прието е всички дресинги на оцетена основа и растителна мазнина да се наричат винегрети, но има изключения. Така например съществуват салатени сосове, които на практика са винегрети, но се наричат дресинги - "Френч", "Ароматен италиански", "Цезар" и др.
Жулиен - термин, който показва, че зеленчуците се нарязват на тънки ивици.  

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft