Какви кулинарни техники съществуват

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво представлява бланширането
181165

Какво представлява бланширането

Бланширане - топлинна обработка, при която даден продукт се потапя за кратко в кипяща течност, за да омекне. Най-често бланширането е предназначено за различни свежи зеленчуци. Те се потапят в подсолена кипяща вода и веднага се охлаждат в съд със студена вода и кубчета лед. Бланширането се препоръчва и като предварителна обработка на предвидените за консервиране зеленчуци. Така се унищожават вредните микроорганизми. Бланширането се използва и при готвенето на риба, за да може по-лесно да се отдели месото от костите. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft