Какви кулинарни техники съществуват

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво представлява варенето на пара
181162

Какво представлява варенето на пара

Варене на пара - продуктът се поставя в специална решетъчна приставка, подобна на тенджера. Обикновено тя е в комплект с основната тенджера, В която се кипва водата. Варенето протича задължително под капак, като приставката не бива да докосва водата. Практически почти всички видове зеленчуци и плодове са подходящи за този метод на топлинна обработка. Това е най-добрата техника за варене на продуктите, защото запазва техните хранителни вещества и витамини. Съществуват и специални решетъчни кошници с крачета, които се поставят в обикновени тенджери. За варене на пара може да се използва и метален кухненски гевгир, който се поставя над кипящата вода. Продуктите се слагат в него и се варят под капак. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft