Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво да сготвя в петък за обяд
304441

Какво да сготвя в петък за обяд

Супа
Чорба от бекон и зрял фасул - Продукти: 250 г бекон, 1 чаена чаша зрял фасул, глава лук, 2 моркова, малко парче целина, 2 лютиви пиперки, олио, магданоз, джоджен и сол. Начин на приготвяне: Предварително накиснатият за 1 нощ в студена вода фасул се отцежда. Вари се в нова под солена вода, докато поомекне, след това се прибавят ситно нарязаните и задушени в мазнината лук, морко ви и целина. Към края на варенето се добавят беконът нарязан на парченца, лютивите пиперки и джодженът.
Обяд
Свинско гювеч със заливка - Продукти: 1 и 1/2 кг свинско месо, 2 глави лук, 1/2 чаена чаша олио, черен пипер, 1 буркан гювеч, 2 големи картофа, сол, 1 чаена чаша настъргано сирене, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 супена лъжица брашно, 3 яйца, сол, черен пипер, 1 връзка магданоз. Начин на приготвяне: В тиган сгорещете олиото и изпържете в него ситно нарязания лук, нарязаното на парченца и овкусено със сол и черен пипер месо, добавете нарязаните картофи. След това поръсете с черен пипер, чубрица и залейте с малко вода. Изсипете в пръстен съд и отгоре сипете консервата гювеч. Разбъркайте. Поставете ястието да се пече в силна фурна. Когато е готово, поръсете отгоре с настърганото сирене. Залейте със смес от разбърканите кисело мляко, брашно и яйца. Поръсете със ситно нарязан магданоз, запечете отново до готовност на заливката.
Салата
Пикантно предястие - Продукти: 450 г размекнато сирене "Крема", 6 супени лъжици омекнало краве масло, 2 супени лъжици зелени маслини, 1 чушка от буркан, червен пипер, магданоз, лимонов сок, чубрица, 3 домата. Начин на приготвяне: В голяма купа с дървена лъжица смесваме сиренето "Крема" и маслото. Към получената смес прибавяме почистените от костилките маслини, червен пипер, скълцания магданоз и лимонов сок на вкус и разбъркваме добре. С лъжици прехвърляме сместа в пергаментова хартия и навиваме на руло. Оставяме да престои в хладилника 3 часа. Нарязваме рулото на парчета, които овалваме в чубрица и червен пипер. Поднасяме ги, гарнирани с червени домати.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft