Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво да сготвя в сряда за обяд
304462

Какво да сготвя в сряда за обяд

Спаначена супа с кускус - Продукти: 1 кг спанак, 1/2 връзка зелен лук, 1 кафейна чашка кускус, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 яйце, 50 г кашкавал, олио, бучка краве масло, сол и черен пипер на вкус, магданоз. Начин на приготвяне: Лукът и спанакът се измиват добре. Наситненият лук се задушава в олиото до омекване. След това се залива с 2 л подсолена гореща вода, добавя се нарязаният на ситно спанак и ястието се оставя да заври. Прибавя се кускусът и варенето продължава до сваряването му. След това се слагат прясното мляко и маслото. Супата се отстранява от огъня и се застройва с разбитото яйце, като непрекъснато се бърка. При сервиране се поръсва с настъргания кашкавал, смления черен пипер и накълцания магданоз.
Обяд
Качамак в гювечета - Начин на приготвяне: В 1 л вряща подсолена вода изсипваме 300 г царевично брашно, като бъркаме непрекъснато в продължение на 10-15 минути, докато се сгъсти Качамакът. Отделно Чукваме 5 яйца във вряща подсолена вода и ги изваждаме, след като се забулят. В намаслени глинени гювечета слагаме пласт качамак, натрошено сирене и яйце, малко масло, пласт качамак. Пак слагаме масло и поръсваме отгоре с червен и черен пипер. Запичаме за кратко във фурната и под- насяме ястието топло.
Салата
Зелена салата - Продукти: 2 зелени салатки, 1 връзка зелен лук, 2 сварени яйца, 1 лимон, 1/2 връзка магданоз, зехтин и сол на вкус. Начин на приготвяне: Твърдо сварените яйца се обелват и се нарязват на кръгчета. Зелените салатки се почистват от външните листа, измиват се в обилно течаща вода едно по едно останалите листа и след отцеждането им се нарязват на ивици. Пресният лук и магданозът се почистват и се нарязват на ситно. В салатиера се поставят всички продукти и се разбъркват. Салатата се посолява и се подправя със зехтин и лимонов сок.
Десерт
Сладки мидички с пълнеж - Начин на приготвяне: Замесва се тесто от 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша мас, 1 чаена чаша бяло вино, 1 супена лъжица захар и около 1 кг брашно (колкото поеме). Дели се на няколко топки. Всяка се точи на тънка кора. С кръгла чаша се реже от кората. Във всяко кръгче се слагат орехови ядки, парче локум или плод от сладко. След това тестеното кръгче се прихлупва да стане като мида и с вилица се натискат краищата. Сладките се опичат и когато са готови, се поръсват с пудра захар.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft