Какво да сготвим за цяла седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво да сготвя в понеделник за обяд
304465
Какво да сготвя в понеделник за обяд

Какво да сготвя в понеделник за обяд

Телешка супа - Начин на приготвяне: Измиваме и почистваме от ципите 650 г телешко месо. Нарязваме го на малки късчета и го сваряваме в подсолена вода заедно с наситнени 1 морков и 1 глава лук. Когато месото поуври, слагаме 2 нарязани картофа и 2-3 зърна черен пипер. Накрая добавяме 2 настъргани домата от консерва. Пет минути преди да свалим супата от огъня, я поръсваме със скълцан магданоз.
Обяд
Свинско филе в бекон - Начин на приготвяне: Нарежете на еднакви парчета 1 кг свинско филе и ги Начукайте. Овкусете с кимион, сол, чубрица и черен пипер. Върху всяко едно парче поставете тънка филия бекон. Навивайте на рулца и подредете в тава. Залейте с 1 чаена чаша бяло вино. Изпечете във фурна, загрята до 180 градуса. Малко преди да са готови рулцата, ги поръсете с топено сирене и запечете до получаването на червена коричка. Поднесете ястието с варени зеленчуци.
Салата
Салата "Шанхай" - Продукти: 400 г варено пилешко месо, 2-3 шайби ананас от компот, 150 г мариновани гъби, 4-5 супени лъжици майонеза, 4 супени лъжици бяло вино, 1 супена лъжица горчица, 1 маруля, магданоз. Начин на приготвяне: Смесваме майонезата с бялото вино и горчицата. Обезкостяваме свареното пилешко месо и го нарязваме на парченца заедно с гъбите и ананаса. Прибавяме ги към горната смес и разбъркваме добре. В подходящи купички за сервиране нареждаме листата от марулята. Върху тях разпределяме салатата. Украсяваме с листенца от пресен магданоз.
Десерт
Сладкиш с вишни от компот - Продукти: 300 г брашно, 3/4 пакетче масло, 4 яйца, 1 чаена чаша пудра захар, 1 кафейна чашка кисело мляко, 1 лимон, вишните от 1 буркан компот, сироп от вишни. Начин на приготвяне: Жълтъците се разбиват на пяна с половината от захарта. Към тях се прибавят постепенно и при леко разбъркване брашното и разтопеното, но не горещо масло и киселото мляко. Отделно се разбиват на сняг белтъците и останалата захар. Те се слагат накрая заедно с настърганата кора на лимона. Сместа се разбърква и се изсипва в тава, намазана с масло. Отгоре се нареждат отцедените и оваляни в брашно вишни от компота. Сладкишът се пече в умерена фурна. След като изстине, се нарязва и се залива със сиропа от вишни.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft