Как се правят катми

вход през zajenata.bg
1502446
Катми без яйца

Катми без яйца

брашно - 1 ½ ч.ч. типово
вода - 2 ч.ч. топла
мая - 15 г
захар - 3 ч.л.
сол - 1 к.л.
олио - 1 с.л.
масло - за намазване на катмите и тигана

Размийте маята с 1 ч.л. захар и половин чаша хладка вода. Изчакайте да шупне. Разбъркайте брашното с чаша хладка вода, захарта и сол и добавете шупналата мая. Сипете 1 с.л. олио и оставете на топло да втаса. Трябва да увеличи доста добре обема си и да стане на шупли.

Загрейте добре намазнен тиган и излейте 1 голям черпак от тестото. Трябва да е дебела поне 6 мм. Щом стане на сухи дупчици, обърнете катмата. Готовите катми се мажат с масло и се поднасят със сладка или солена гарнитура. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft