Как се правят катми

вход през zajenata.bg
1502440

Катми със суха мая

брашно - 1 кг

мая - 1 пакетче суха
захар - 1 ч.л.
яйца - 2 броя
сол - 1 ч.л.
яйца - 1 брой за намазване на сача
кисело мляко - 1 с.л.

Сухата мая се сипва в малко топла водичка заедно със захарта и се изчаква да се активизира.

Разбийте яйцта в купа, добавете шупналата мая, около 1 л топла вода, солта и се разбърква постепенно с брашното.

Трябва да се получи тесто, по-гъсто от палачинковото, което се оставя на топло да втасва за около 1 час.

Загрейте постепенно сача и го намажете само в началото с мазнина. Разбийте в малка паничка яйцето и киселото мляко и мажете сача с тази смес преди да сложите от тестото.

Сипвайте по 1 черпак от сместа за катми и щом отгоре се засуши, обръщайте да се пече от другата страна.

Опечените катми мажете с бучка масло. Поднесете ги със сладка или солена плънка. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft