Как се правят катми

вход през zajenata.bg
1502043

Марудници по родопски

яйца - 3 броя

кисело мляко - 400 г
брашно - 1 ч.ч.
сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
сол - 1 щипка
масло - за намазване

Чукнете яйцата в дълбока купа, добавете киселото мляко заедно със содата бикарбонат и разбъркайте добре. Постепенно при бъркане добавете брашното. Щом се получи хомогенна смес, е готово.

Марудниците се пекат на сач, но стават и в тиган. Загрейте сача или тигана, които са намазнени предварително и излейте 1 черпак от палачинковата смес.

Не я разтилайте до край. Намалете котлона и изпечете палачинките равномерно от двете страни. Още топли се мажат с масло и се поднасят със сладко по избор. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft